Karjeras izglītības platforma “PROFOLIO”

  • profolio-logo-1 (1)
  • profolio

 

 

Profesijas izvēle ir viena no galvenajām dzīves izvēlēm, ko mēs veicam jaunieša vecumā, jo, izvēloties profesiju, mēs izvēlamies savu dzīvesveidu.

Karjeras izvēles un plānošanas posmam jābeidzas ar reālistisku un diezgan skaidru priekšstatu par profesionālo sabiedrību, kurā jaunietis nākotnē iekļausies.

Profesiju skaits mūsdienās sasniedz piecu ciparu skaitli, un tas laiku pa laikam mainās. Piemēram, saskaņā ar dažādu pētnieku datiem, vidējā izglītībā skolēni zina vidēji 20-26 profesijas, tādēļ karjeras vadība bieži vien ir spontāna. Skolēnu profesionālās izvēles motīvu izpēte liecina, ka nozīmīga loma ir citu cilvēku konsultācijām:
25% bērnu izvēlas profesiju, kuru ieteica tuvākie draugi;
17% – vecāku padoms;
9% – plašsaziņas līdzekļu ietekme;
vēl 9% izvēles pamatā ir nenozīmīgi faktori, piemēram, universitātes atrašanās tuvu mājām,un tikai 40% pusaudžu izvēlas profesiju, koncentrējoties uz profesijas saturu. 

Skolēns, izvēloties nākotnes profesiju, parasti koncentrējas uz profesiju pasaules tendencēm, neņemot vērā viņa paša atbilstību kādas konkrētas profesionālās darbības sfēras prasībām:
– psihofizioloģiskās spējas;
– intelektuālais potenciāls;
– profesionāli nozīmīgas personīgās īpašības.

Daudziem izvēles process izrādās saspringts. To pamatā ir fakts, ka persona uzņemas atbildību par savu rīcību, no otras puses – viņš vienkārši nezina, kā pieņemt kompetentu lēmumu, lai tas atbilstu viņa interesēm un mērķiem.

Mācību platformas http://www.profolio.lv uzdevumi palīdz jaunietim saprast un noteikt, kāda veida darbībām viņš ir vispiemērotākais

Pirmā karjeras izglītības mācību platforma www.profolio.lv , kurā ikviens iegūs priekšstatu par sevi, izvēlēsies nākotnes profesiju un izvirzīs pareizos mērķus.

Šajā platformā skolēni var:

1. Izpildīt vienu no 6 testiem. Skolotāji saņems atgriezenisko saiti par pildīto apkopotā veidā ;
2. Nospraust mērķus: līdz semestra beigām un gada beigām. Mērķu skaits neierobežots;
3. Uzrakstīt personīgo CV un motivācijas vēstuli;
4. Uzrakstīt pašraksturojumu;
5. Izveidot panākumu portfolio.

Informācija ņemta: https://www.facebook.com/groups/473112283450716/

 

 

 

You may also like...