Ķīmijas nozares tests skolēniem

 

Rūpējoties par ķīmijas un farmācijas nozares attīstību un veicinot jauniešu un viņu vecāku interesi par ķīmiju kā aizraujošu pasaules izzināšanas veidu, mācību priekšmetu un nākotnes profesiju, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija (LAĶĪFA) aicina aizpildīt izklaidējoši izglītojošu digitālo testu “Kāds ķīmiķis esi TU”.

Testu iespējams aizpildīt šeit: https://kimiko.lv/tests/

Ar ķīmiju saistītas zināšanas ir nepieciešamas daudzās profesijās. Un dažādi ķīmijas speciālisti stādā gan farmācijas nozarē, radot jaunus medikamentus, gan IT nozarē, veidojot jaunas tehnoloģijas. Aizpildot testu, iespējams uzzināt, kurās mācību iestādēs var apgūt ar ķīmiju saistītās profesijas un kuros uzņēmumos var dabūt labi apmaksātu darbu.

Laikā, kad mācību process norisinās attālināti, ir svarīgi, lai skolēniem būtu iespēja iepazīt ķīmiju un ar to saistītās profesijas interaktīvā veidā. Tests sniegs dziļāku izpratni par ķīmijas nozīmi dažādās profesijās un to, kādas iespējas piedāvā izvēle skolā mācīties ķīmiju un citus eksaktos priekšmetus.

Digitālo testu un citu noderīgu informāciju var atrast mājaslapā www.kimiko.lv.  Mājaslapu „kimiko.lv” ir izveidojusi LAĶĪFA, lai rosinātu bērnu, jauniešu un viņu vecāku interesi par ķīmiju. Tajā vienuviet var noskatīties video ar praktiskajiem eksperimentiem, iepazīties ar studiju programmām un konkrētām prakses un darba iespējām, kā arī ar citu aktuālo informāciju par ķīmijas nozari.

Jautājumu gadījumā rakstīt uz jgavars@golin.com, tel.nr. 26046701

 

 

You may also like...